Nejbizarnější pojištění z celého světa

Život je nevyzpytatelný. Abychom se aspoň trochu připravili na nečekanou nepřízeň osudu, uzavíráme nejrůznější pojištění. Někteří lidé ale mají vskutku specifické obavy, a tak uzavírají obzvlášť netradiční pojištění. Podívejte se na několik příkladů od nás i ze světa.
 

Pojištění urny, svatebních šatů i nečekaného těhotenství

Stále oblíbenější pojistnou událostí je pojištění pohřbu. Poslední rozloučení v současnosti není zrovna levnou záležitostí, a mnoho lidí se tak chce ujistit, že po smrti nebudou svým blízkým přílišnou finanční zátěží. Pojistka zpravidla zahrnuje i pořízení místa v hrobu a vlastní urnu.

Pojistit lze i o poznání veselejší (ale pro pořadatele neméně stresující) životní událost – svatbu. V průběhu svatebního obřadu se může každou chvíli něco pokazit. Nedorazí svědci, dojde k poškození svatebních šatů nebo někdo ztratí prstýnky. Proti tomu všemu můžete svůj svatební obřad pojistit. Žádná pojišťovna bohužel nepojišťuje následné manželství. Při současné úrovni rozvodovosti by vás ale tato pojistka nejspíš stejně přišla hodně draze.

Svatbou ale vše teprve začíná, protože ani výchova dítěte není zrovna levná záležitost. A co teprve když jich máte hned několik. Ve Velké Británii se proto můžete v rané fázi těhotenství pojistit proti porození dvojčat (případně vícerčat). Tuzemské pojišťovny také pravidelně řeší žádosti starostlivých otců o pojištění proti ztrátě panenství či nečekanému otěhotnění jejich dcer. Tyto požadavky ale pojišťovny většinou zamítnou.


Celebrity na pojištění nešetří

Zvláštní kategorií je pojištění celebrit. Je pochopitelné, že si fotbalisté nebo hudebníci pojišťují nohy, ruce nebo hlasivky. Fotbalista David Beckham si pojistil svoje nohy na astronomickou částku 1,5 miliardy korun, kytarista Keith Richards si svoje ruce pojistil v přepočtu na 30 milionů korun. Nad některými nápady celebrit jde ale hlava kolem. A teď nemluvíme o pojištění pozadí Jennifer Lopez nebo Kylie Minogue – zpěvák Tom Jones si pojistil svoje ochlupení na hrudi na celých 140 milionů dolarů.

V anglicky mluvících zemích se v poslední době rozmohl trend pojištění klíčových zaměstnanců v případě jejich odchodu, třeba z důvodu jejich výhry v loterii. Zdaleka ale nejde o nejpodivnější druh pojištění, obzvlášť při srovnání s pojištěním v případě únosu mimozemšťany, útoku vlkodlaků, zombie apokalypsy nebo porození Ježíše Krista při jeho druhém příchodu na zem (tuto pojistku v roce 2006 skutečně uzavřely tři sestry žijící ve Skotsku).

I když nemáte podobně ztřeštěné požadavky, vyjednat si výhodné pojištění nemusí být vždy snadné. Proto se vybavte potřebnými znalostmi na některém z našich seminářů, případně se při výběru vhodného pojištění obraťte na odborníky. Rádi vám předáme svoje znalosti a zkušenosti.

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.