29.01.2018
Sdílet

Nová akvizice ZFP realitního fondu je v Polsku

Kotlarska 11, tak se jmenuje nové luxusní administrativní centrum na lukrativní adrese v polském Krakově. V prosinci 2017 je získal do svého portfolia ZFP realitní fond jako svou šestou nemovitost. Zbrusu nová budova byla dokončena v říjnu 2017. Disponuje pronajímatelnou plochou přes 11 tisíc m².

Kancelářská budova Kotlarska 11 se nalézá na východním okraji historické čtvrti Kazimierz, která je zapsána na seznamu památek UNESCO. Díky tomuto prestižnímu umístění, vynikajícímu zázemí a skvělé dostupnosti se lokalita postupně stává hlavním obchodním centrem Krakova. Krakov, který je druhé největší polské město, se během poslední dekády stal jednou z nejvyhledávanějších evropských destinací pro firmy poskytující služby s vysokou přidanou hodnotou.

Atraktivní design budovy spolu se špičkovým technologickým řešením dělá z administrativního centra Kotlarska 11 jednu z nejzajímavějších a nejprestižnějších budov v Krakově. Moderní skleněnou fasádu doplňují plochy zeleně, a to i na vnitřním nádvoří budovy.

Nemovitost má rozlohu přes 11 tisíc m², z čehož více než 9 tisíc m² tvoří kanceláře a necelé 2 tisíce m² jsou obchodní prostory. Mezi hlavní nájemce patří technologické společnosti Grand Parade nebo Chatham Financial.

Budova Kotlarska 11 je šestou významnou nemovitostí v portfoliu ZFP realitního fondu, obhospodařovaného investiční společností ZFP Investments. ZFP realitní fond je speciálním nemovitostním fondem pro veřejnost, který vznikl v červnu 2013. V prosinci 2017 přesáhla hodnota majetku fondu částku 5 miliard Kč.

„Administrativní centrum Kotlarska 11 splňuje všechny požadavky na prémiovou nemovitost. Je skvěle umístěná, stavba a technologické zázemí jsou nové a na vysoké úrovni. Budova poskytuje příjemné a flexibilní pracovní prostředí, je moderní a současně klade důraz na zeleň a veřejný prostor. V kombinaci s dynamicky rostoucím polským trhem jsme přesvědčeni, že jde o mimořádnou akvizici ZFP realitního fondu, která přinese jeho podílníkům atraktivní výnos“, řekl Ing. Vladimír Bencz, člen představenstva ZFP Investments a portfolio manažer fondu.

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.